Denizli Hidroterapi

Denizli Hidroterapi

Hidroterapi, diğer bir adıyla havuz terapisi sudaki direnç sayesinde bebeğinizin zihinsel ve motor becerilerinin gelişmesini destekleyen, beyin ve kas gelişimini sağlayarak tüm kas gruplarını harekete geçirmesini sağlayan bir hizmettir. Hidroterapi, bebeklerin keyifli vakit geçirmesini sağladığı gibi suyun içinde sürekli hareket edilmesi kas iskelet sistemini güçlendirir ve denge koordinasyonunu destekler. Bebeğin suda hareket etmesi gaz sancısını gidermeye yardımcıdır. Sindirim ve dolaşım sistemine katkı sağlar. Harcanan efor ise akciğer gelişimine faydalı olabilmektedir. Hidroterapi bebeklerin duyularının gelişimine de yardımcıdır. Suda gerçekleşen tüm bu aktiviteler yorucu etkisi ile bebeğin daha kolay uyumasına katkı sağlar. Kolik sancılarının hafiflemesini sağlar. Gerginliği azalır, özgürlüğün tadını çıkarır. Güven duygusunun gelişmesinde rol oynar.

Hidroterapi Uygulamaları
Watsu Uygulaması: Su terapisi yöntemi olarak da adlandırılan bu uygulamada bebek, vücut sıcaklığına yakın bir havuz içinde bulunur. Terapist bebek ile beraber havuzdadır. Terapist, ılık su içinde bebeğe pasif hareketler yaptırır. Kasların açılması, hafifçe genleşmesini sağlanır. Baskının çok olduğu bölümlere masaj yapılarak bebeğin rahatlaması amaçlanır.

Hidroterapi İle Bebeklerin Fiziksel ve Psikolojik Gelişimi 
Bebeklerin psikolojik ve fiziksel gelişimini artırmak istiyorsanız hidroterapi en iyi yöntemlerden biridir. Ayrıca çocuk ve ebeveyn arasında sağlıklı bir ilişki kurulmasına yardımcı olur. Bebekler söz konusu olduğunda, birçok duygusal ve fiziksel fayda sağlamaya yardımcı olduğu için olağanüstü bir gelişim tekniğidir. 

Hidroterapi Uygulaması İle Bebeklerde Kemik ve Kas Güçlendirme
Hidroterapinin bebeklerin genel gelişimi için birçok faydası vardır. Bebek, yerçekimi kuvvetine karşı hareketlerini keşfederek fiziksel dayanıklılıklarını artırabilecektir. Kemiklerin ve kasların güçlendirilmesinde yardımcı rol oynar. 

Hidroterapinin Bebeklerde Denge ve Koordinasyona Etkileri 
Hidroterapi, bebeklerin koordinasyon ve dengelerine yardımcı olmak için harikadır. Su nasıl çalışır, yerçekiminin dolaşım sistemi üzerindeki etkisini azaltmaya yardımcı olur. Kalbe bol miktarda kan dönüşü sağlar. Suyun bebeğin göğsüne yaptığı basınç akciğer kapasitesini genişletir ve bebeğin nefes alma kabiliyetini artırır.

Bu terapi ayrıca sindirimi iyileştirmeye ve besinlerin uygun şekilde emilmesine yardımcı olur, bu nedenle bebeğin sindirim sistemini düzenlemek için harikadır. Cildin üzerinden geçen su, dokunsal uyarı oluşturarak bebeğin merkezi sinir sisteminin kapasitesini artırır.

Hidroterapi Bebeklerin Motor Becerilerini Geliştiriyor 
Hidroterapi ayrıca bebeğin motor becerilerini geliştirmeye yardımcı olur. Küçük oyuncakları hareket ettirebilir ve nesneleri tutabilirler. Bebekler hidroterapi ile erken bir aşamada tanıştıklarında, her iki kolunu da etkili bir şekilde kullanma eğilimindedirler. Hidroterapi, dengelerini, koordinasyonlarını geliştirmelerine ve sindirim ve dolaşım sistemlerinin işleyişini iyileştirmelerine yardımcı olur. Kayıtlı bir masaj terapisti tarafından gerçekleştirilir. Seanslar bebeğe bağlı olarak 10 dakika ile 30 dakika arasında sürebilir. Başları suyun üzerinde yüzdüğü için özel olarak tasarlanmış bir yüzdürme cihazı ile desteklenirler. Bebekler genellikle yüzmeyi sever. Onlara anne karnında olma hissi verir. Bebek masajı gibi hidroterapi giderek daha popüler hale geldi - ebeveynlerin referansları, deneyimin bebeklerinin genel sağlığını iyileştirmeye yardımcı olduğunu iddia ediyor. Ayrıca, çeşitli terapötik etkiler meydana getirmek için bebeğin doğal yüzdürme gücünü kullanan bir fizyoterapi şekli olduğu için Pediatristler tarafından şiddetle tavsiye edilir. Özellikle kolik veya uykusuzluk çeken bebeklerin ebeveynleri için bir nimettir. Endişeli ebeveynler için Hidroterapi, bebeklerin işlerini kolaylaştırmakla kalmayıp yorgun ebeveynler için de bir nimet olan güvenli, eğlenceli ve ilgi çekici bir aktivitedir.

Hidroterapi Gazlı Bebekler İçin Nasıl Faydalıdır?
Bebeklerde fark edilen en yaygın rahatsızlıklardan biri “gazlılık” ve “huzursuzluk”. Bebekler beslenirken ve ağlarken genellikle hava yuttukları için gazlı hale gelirler. Bununla beraber ek gıdaya başlanması ve sindirim sisteminin yeni yiyeceklere alışması süreci de bebeklerde gazın oluşmasına neden olabilir. Bebekler hidroterapide endorfin salınımı yoluyla gevşemeye başlar ve vücudun dolaşım sistemi uyarılır. Bu da genel olarak sindirim sistemi kanallarının daha verimli çalışmasına yardımcı olur. Sistemlerin daha iyi çalışması, sindirimi iyileştirir, gazı giderir ve mideyi rahatlatır.

Hangi Durumlarda Hidroterapi Sakıncalıdır 

  • Ateş, 
  • Kontrolsüz Epilepsi, 
  • Ciddi Kalp Problemleri, 
  • Açık Yaralar, 
  • Cilt Enfeksiyonları, 
  • Kabızlık, 

Solunum Rahatsızlıkları ve havuz içerisindeki kimyasallara alerji gibi durumlarda hidroterapi uygulanması sakıncalıdır.

Öne Çıkarılanlar

Denizli Floating

Floating bebeklerin boyunlarına takılan içi hava dolu plastik ya da anti-alerjik silikon ekipmanlarla küv

Denizli Hidroterapi

Hidroterapi, diğer bir adıyla havuz terapisi sudaki direnç sayesinde bebeğinizin zihinsel ve motor becerilerin

Denizli Bebek Spa

Bebek spa, diğer adıyla bebek masajı bebeğin vücuduna uygulanan rahatlatıcı bir masaj türüdür. Ge

Yorumlar